MME Gyermekkarácsony – 2021

Az egyik legrégibb hagyománya egyesületünknek, hogy év végén megajándékozzuk Gyöngyös város általános iskoláinak összes alsótagozatos kisdiákját (ez idén ~1150 gyerkőcöt jelent) – nem elsősorban tárgyakkal, mint inkább élménnyel.

Az előző években a művelődési házban néztünk meg közösen vagy táncszínházi előadást, vagy bábelőadást, vagy régebben akár egy-egy magyar mesefilmet a moziban. Tavaly és idén erre nincs lehetőségünk a járvány miatt.

Ezért egy olyan ajándékkal készültünk ez alkalommal, amit kisebb csoportokban, vagy akár a családdal közösen is fel lehet használni.

Sok-sok belépőjeggyel a Gyöngyösi Állatkertbe!

Egy állatkertet nem lehet megunni, hisz mindig változik: újabb és újabb állatok érkeznek, kisállatok születnek, más arcát mutatja az állatkert télen, mint nyáron. A cél, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatokkal, szeressék őket, kérdezzenek róluk sokat, és hogy észre vegyék az állatok gondozóinak áldozatos munkáját!

A környezet, amiben élünk a tágabb értelemben vett Otthonunk, az állatok pedig a lakótársaink, akiket óvni és tisztelni kell.

MME Közgyűlés – 2021

MME Juniális – 2021

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A jelenlegi helyzet nagyon hasonló a tavalyihoz: véget ért az éppen aktuális járványhullám, kiszabadultunk a bezártságból, újra gyülekezhetünk. Az elnökség pedig amint lehetett, egyből megragadta a lehetőséget: idén is lesz a juniális, ahol végre újra tudunk találkozni, személyesen!

Talán az idei összejövetel “fontosabb” is, mint a tavalyi volt, hisz sokakat értek veszteségek, sokakat gyötört meg a járvány – akár anyagilag, akár emberileg, akár egészségileg. 
Muszáj egy pillanatra megállnunk, és megünnepelnünk az Életet, és közösen támogatni egymást a veszteségek okán. Közösségünk egyik erőssége a szolidaritás és együttérzés egymás iránt.

Bízunk benne, hogy minél többen tudnak időt szakítani és eljönni a közös kikapcsolódásra!

Kérem tisztelettel, hogy aki részt tud venni az idei juniálison, egy válaszlevélben vagy telefonon jelezze az egyesület titkárának -> Berzsényi Gergely; +36209919182; mmegy@mmegy.hu

Újraindulás – információk, felmérések

Szeretném ösztönözni minden Tagunkat, hogy a felmérésekben vegyen részt, véleményt-javaslatot-ötletet, saját vállalkozását érintő jobbító-segítő szándékú észrevételét (vagy épp kritikáját) fogalmazza meg, és jutassa el akár az mmegy@mmegy.hu-a, akár közvetlenül az illetékes címre!


1. Felkérés együttműködésre az MNB konjunktúra felmérésében

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy támogatták az MNB munkáját eddigi felméréseink lebonyolításában. Együttműködésüknek köszönhetően a válság kezelését célzó intézkedések kidolgozásánál a jegybank vezetői több ezer vállalat válaszait ismerhették meg.
Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését. Annak érdekében, hogy a felmérés széles körben lefedje a hazai vállalati szektor aktuális helyzetét és várakozásait, ezúttal is szeretnénk közreműködésüket kérni a felmérés lebonyolításában.
A mellékelt kísérőlevélben az Önökkel kapcsolatban álló vállalatok illetékes munkatársait ösztönözzük a levélben elérhető rövid kérdőív kitöltésére 2021. április 30-ig.
[Kiemelés tőlem -> https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU ]
Köszönjük szíves együttműködésüket!
Üdvözlettel,
BAKSAY GERGELY – KÖZGAZDASÁGI ELEMZÉSEKÉRT ÉS VERSENYKÉPESSÉGÉRT FELELŐS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ


 2. Felkérés a 2021-27-es uniós fejlesztéspolitikai ciklus Partnerségi Megállapodásának, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének további véleményezésésre

Mellékelten küldjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) köszönő levelét és ismételt felkérését, a 2021-27-es uniós fejlesztéspolitikai ciklus Partnerségi Megállapodásának, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének további véleményezésére. Részvételünkért az első körös véleményezésben Ágostházy államtitkár úr a legutóbbi (2021. február 26.) NGTT ülésen is köszönetet mondott. A Miniszterelnökség a továbbiakban is számít a véleményünkre, a dokumentumok végleges tartalmának a kialakításához.
A frissített, aktualizált dokumentumok a www.palyazat.gov.hu  oldalon továbbra is elérhetőek és a vélemények is megadhatók ezen a web-helyen.
Köszönettel, üdvözlettel:
Perlusz László – főtitkár – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)


3. Az újraindítással kapcsolatos vállalkozói álláspont kialakítása

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) Gazdasági Oldal elnöke – Dr. Parragh László – a jövő héten kedden egyeztetést tart a gazdaság újraindításával kapcsolatos vállalkozói szempontokról. Indító anyaguk a mellékletben olvasható (NEM NYILVÁNOS).
Várom szíves véleményüket a témában – mellékelt anyag és az aktuális piaci helyzet alapján -, hogy megfelelően képviselhessem szövetségünk álláspontját!
Segítő együttműködésüket előre is nagyon köszönöm!
Perlusz László – főtitkár – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
Tel.: (+36-1) 414-2181; (+36-1) 414-2182
Mob.:(+36-70) 967-4500
Fax: (+36-1) 414-2180
perlusz.laszlo@vosz.hu


4. A személyre szabott vállalkozói információs portál (kormányzati)

A VALI.hu – a személyre szabott vállalkozói információs portál – célja a társas vállalkozások számára gyors, hiteles és személyre szabott információk biztosítása a vállalkozásokat leginkább érdeklő témakörökben.
A honlap üzemeltetője: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. – Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-980439
Tájékozódjon a vállalkozása számára elérhető támogatásokról, hitelekről, képzési és szakértői szolgáltatásokról -> www.vali.hu

Húsvét – 2021

Kellemes húsvéti ünnepet és meghitt családi körben eltöltött minőségi időt kíván Önnek és szeretteinek a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete! 

Adományokból konkrétumok

Beteg- és műtőtextília a vállalkozók adományából

December utolsó napjaiban adott át a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete 1,5 millió forint adományt a Bugát Pál Kórház Alapítványnak. A kórház kérésére ebből az összegből a betegellátáshoz nélkülözhetetlen textíliát vásárolt az alapítvány. A tekintélyes mennyiségű áru a napokban már ki is került a fekvőbeteg osztályokra illetve az intenzív ellátásba.

Weisz Péter főigazgató elmondta:   – A járvány idején nagyon sok tárgyi és pénzbeli segítség érkezett és érkezik a kórházba, ezek közül is kiemelkedik a vállalkozók egyesületének adománya. A betegellátás szigorú higiéniás követelményeinek biztosításához nyújt óriási segítséget a most beszerzett  textília.

_M2G0090 as Smart Object-1.jpg

Adományból defibrillátor

Megérkezett és már a betegellátást szolgálja az új defibrillátor a Bugát Pál Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A hordozható készüléket a Bugát Pál Kórház Alapítvány vásárolta abból az adományból, melyet az előző évi városbál bevétele biztosított.

A defibrillátor monitorral, felnőtt-, és gyermek tappancsokkal és számos egyéb kellékekkel rendelkezik, melyek nagyban segítik majd az osztály munkáját. Az életmentő készülék hordozható, ha szükséges a szakrendelőben vagy az intézmény külső területén is biztonsággal használható.

sbo defibrillátor_1.jpg
Somfai Zoltánné SBO főnővér
sbo defibrillátor_2.jpg
Dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes

HIPA +1% – Lehetséges célok

Korábbi levelünk nagyon messzire eljutott, és ebből fakadóan megnőtt azok megkereséseinek a száma is, akik támogatásunkat kérik.

Összegyűjtöttünk pár lehetséges támogatandó célt. 


Gyöngyösi Felsőoktatásért Alapítvány

Megismerve a Mátraaljai Munkadók Egyesülete véleményét és javaslatát az 1%-os iparűzési adó kedvezménnyel történő civil szervezetek, egyesületek közvetlen támogatását illetően, úgy gondoljuk, hogy alapítványunk célja és tevékenysége a városban és a térségben a fejlődést szolgája, így kérjük, hogy az egyesületi tagok közül, akiknek módja, lehetősége van források felszabadítására, közvetlenül támogassa alapítványunkat.  Megkereső levelem mellékelten csatolom.

Köszönettel és üdvözlettel: Dr. Bujdosó Zoltána, kuratórium elnöke

További információ: Gyöngyösi Felsőoktatásért Alapítvány – adjukossze.hu


Érkeznek a felajánlások a vállalkozóktól –  Bugát Pál Kórház Alapítvány

A Bugát Pál Kórház Alapítvány számláján sorra jelennek meg a helyi vállalkozóktól érkező befizetések. Mint ismert a kormány a Covid járvány negatív gazdasági hatása miatt megfelezte az iparűzési adót, hogy ezzel segítse a vállalkozásokat.  A helyi cégtulajdonosok dönthetnek úgy, hogy befizetik a helyi iparűzési adó teljes összegét az önkormányzat számlájára.  De dönthetnek úgy is – ha tehetik – hogy helyi ügyeket, célokat, rendezvényeket, közhasznú kulturális-, gyermek-, szociális-, egészségügyi alapítványokat közvetlenül támogatnak. Ez utóbbi esetében a felajánlott összeg azonnal a támogatott rendelkezésére áll, nincs közvetítő szervezet.  A közhasznú Bugát Pál Kórház Alapítvány több, mint két évtizede segíti a kórház gyógyító munkáját, évente több millió forintot fordít a betegellátásra.

További információ: Bugát Pál Kórház Alapítvány – bugatpal.hu


Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány

Szőllősi Magdolna vagyok a Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány elnöke. Segítséget szeretnék kérni Önöktől! A gyöngyösi állatkert a járványügyi szabályok miatt immáron 4 hónapja zárva tart. A belépőjegyek árából tartja fenn magàt  tehát a bevétele 4 hónapja nulla. Kezdjük felélni a tartalékainkat. Tisztelettel kérem Önöket, hogy amennyiben lehetőségeik engedik, támogatásukkal segítsék az állatkert fennmaradását . Köszönöm ha megkeresnek!

Tisztelettel: Szőllősi Magdolna, +36 30 9832-902 

További információ: Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány – gyongyos-zoo.hu


Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökeként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, mint cégvezetőhöz, hogy az iparűzési adó megtakarítás vagy egyéb forrás terhére támogassa az Egyesület közhasznú céljainak megvalósítását, hiszen ezzel hozzájárulna nemcsak a gyöngyösi és mátrai turizmus fejlesztéséhez, a Tourinform iroda működéséhez, hanem közvetett módon az önkormányzat által ellátott kötelező és nem kötelező feladatok megvalósításához is.Közhasznú egyesület részére közhasznú tevékenysége támogatására nyújtott támogatás a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény értelmében adománynak minősül, így azt a TAO törvényben meghatározottak szerint adózás előtti eredményt csökkentő tételként lehet figyelembe venni, melyről az egyesület igazolást állít ki, és adományozási szerződés köttetik felsorolva az egyesület alapszabályában megfogalmazott közhasznú célok bármelyikét, mellyel az adományozó a vállalati politikájával egyetértésben azonosulni tud.

Tisztelettel: Benkő Béla, elnök manager@gyongyos-matra.hu+36309522981

További információ: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület –gyongyos-matra.hu


Gyöngyösi Atlétikai Klub

A Gyöngyösi Atlétikai Klub is várja minden lokálpatrióta, sportkedvelő és segíteni tudó ember jószándékát. Támogatási lehetőségek közül az egyik(!) a TAO támogatás, de jelen helyzetben a HIPA +1% is!
Aki tud segíteni, azt nagyon szépen megkérném, hogy segítse az Öltözőház beruházását azzal, hogy az adóját a GYAK számára ajánlja fel!
Természetesen ezen kívül is a legapróbb támogatást, felajánlást is szívesen fogadja a klub. (Támogatói csomag.)

Köszönettel: Bezzegh Attila, +36 20 216 5659

További információ: Gyöngyösi Atlétikai Klub – adjukossze.hu


MÁTRA MÉDIA KULTURÁLIS EGYESÜLET – MaxiRádió

A Mátra Média Kulturális Egyesület közhasznú, nonprofit civil szervezetként üzemeltet már hat éve egy közösségi rádiót Gyöngyösön, a MaxiRádiót, amely a szórakoztatás mellett igen jelentős mértékben közérdekű, közszolgálati információkkal látja el hallgatóit. Most már lassan két éve egyedüli (!) helyi rádióként.A levelem célja: támogatás kérése – a vállalkozások, társadalmi felelősségvállalás szellemében támogatni kívánt civil kezdeményezésekre, és a közösségért tenni akaró projektekre szánt támogatói keretéből.
Mivel egyesületünk közhasznú projektje egy közösségi média működtetése – mi a támogatásért cserébe különböző médiaszolgáltatásokat tudunk adni!  A rádiós műsor és reklám, vagy közérdekű  – akár állásajánlat témájú – spotok, műsorok közzététele mellett, három éve foglalkozunk közösségi médiára történő videós tartalomgyártással, amely keretei között, igény szerint, professzionális technikával, komolyabb stábot bevonva, akár magas minőségű reklám vagy imázsvideók gyártását is vállaljuk.Rádiónk aktuális akciója reklámspot formában történő megjelenési lehetőségre: A koronavírus okozta korlátozások nyomán kialakult helyzetben megragadt egy szlogen, amit sokat hallottunk!️

SEGÍTSÜNK EGYMÁSON️  úgy, hogy azzal mindenki jól járjon!

Az idei évben a járvány, főleg a kisvállalkozások gazdasági mérlegén erősen nyomot hagyott! Mi civil, nonprofit rádióként is megéreztük ennek hatását! Ezért indítottuk el ezt a kedvezményes hirdetési kampányt, hogy segítsünk egy megfizethető árú hirdetési lehetőséggel! A hirdetőink pedig ezzel segítenek nekünk, hogy mi is tovább működhessünk! (Kampány a csatolmányban!)

Üdvözlettel: Mikola Ferenc Zsolt, elnök, főszerkesztő

További információ: Támogass minket – MaxiRadio


Listánk bővülni fog, megkeresésektől függően.

Ipari Park – Kerékpárút tervek

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Az alábbi két linken találják a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság kerékpárút-tervdokumentációját, melyet múlt héten küldtek el nekünk. Fontosnak tartottuk, hogy megosszuk Tagtársainkkal.

Ahogy azt is fontos hozzátenni: eddig sem a tervek létezését vontuk kétségbe (a tervek kapcsán összehívott egyeztetésekről még a facebook oldalunkon is születtek fényképes beszámolók az elmúlt években), bár a végleges terveket korábban nem, csak most kaptuk meg. 

Elsősorban azt nehezményezzük, hogy 3 év célzott HIPA 10%-felajánlás után sem tudjuk, hogy pontosan mennyit gyűjtöttünk össze, és azt pontosan mire költötték. A célzott felajánlások kapcsán (is) az átláthatóságot hiányoljuk – ahogy korábbi levelünkben is fogalmaztunk.

https://drive.google.com/file/d/15qRRGmPibr-TQ-_mPJQ71lTQEeqjIFeb/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1FKSyQvI_i9ABLAW3oWHyT-quuWmHjAFR/view?usp=sharing

A tervek megosztását az Önkormányzat engedélyezte.

Elnökségi levél Tagjainknak – 2021. február

A levél pdf formátumban:

Honlap-probléma

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Átmeneti problémák adódtak az egyesületi honlappal – sajnos több “láthatatlan” vírustámadás is érte az oldalunkat, így van pár karbantartási feladat, amit el kell végezni.

(tovább…)