MME Közgyűlés – 2022 (Értesítő)

MME Közgyűlés – 2022 (Meghívó)

MME’20 – Meghívó

Húsvét – 2022

Kellemes húsvéti ünnepet és meghitt családi körben eltöltött minőségi időt kíván Önnek és szeretteinek

a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete! 

MME Gyermekkarácsony – 2021

Az egyik legrégibb hagyománya egyesületünknek, hogy év végén megajándékozzuk Gyöngyös város általános iskoláinak összes alsótagozatos kisdiákját (ez idén ~1150 gyerkőcöt jelent) – nem elsősorban tárgyakkal, mint inkább élménnyel.

Az előző években a művelődési házban néztünk meg közösen vagy táncszínházi előadást, vagy bábelőadást, vagy régebben akár egy-egy magyar mesefilmet a moziban. Tavaly és idén erre nincs lehetőségünk a járvány miatt.

Ezért egy olyan ajándékkal készültünk ez alkalommal, amit kisebb csoportokban, vagy akár a családdal közösen is fel lehet használni.

Sok-sok belépőjeggyel a Gyöngyösi Állatkertbe!

Egy állatkertet nem lehet megunni, hisz mindig változik: újabb és újabb állatok érkeznek, kisállatok születnek, más arcát mutatja az állatkert télen, mint nyáron. A cél, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatokkal, szeressék őket, kérdezzenek róluk sokat, és hogy észre vegyék az állatok gondozóinak áldozatos munkáját!

A környezet, amiben élünk a tágabb értelemben vett Otthonunk, az állatok pedig a lakótársaink, akiket óvni és tisztelni kell.

MME Közgyűlés – 2021

MME Juniális – 2021

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A jelenlegi helyzet nagyon hasonló a tavalyihoz: véget ért az éppen aktuális járványhullám, kiszabadultunk a bezártságból, újra gyülekezhetünk. Az elnökség pedig amint lehetett, egyből megragadta a lehetőséget: idén is lesz a juniális, ahol végre újra tudunk találkozni, személyesen!

Talán az idei összejövetel “fontosabb” is, mint a tavalyi volt, hisz sokakat értek veszteségek, sokakat gyötört meg a járvány – akár anyagilag, akár emberileg, akár egészségileg. 
Muszáj egy pillanatra megállnunk, és megünnepelnünk az Életet, és közösen támogatni egymást a veszteségek okán. Közösségünk egyik erőssége a szolidaritás és együttérzés egymás iránt.

Bízunk benne, hogy minél többen tudnak időt szakítani és eljönni a közös kikapcsolódásra!

Kérem tisztelettel, hogy aki részt tud venni az idei juniálison, egy válaszlevélben vagy telefonon jelezze az egyesület titkárának -> Berzsényi Gergely; +36209919182; mmegy@mmegy.hu

Újraindulás – információk, felmérések

Szeretném ösztönözni minden Tagunkat, hogy a felmérésekben vegyen részt, véleményt-javaslatot-ötletet, saját vállalkozását érintő jobbító-segítő szándékú észrevételét (vagy épp kritikáját) fogalmazza meg, és jutassa el akár az mmegy@mmegy.hu-a, akár közvetlenül az illetékes címre!


1. Felkérés együttműködésre az MNB konjunktúra felmérésében

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy támogatták az MNB munkáját eddigi felméréseink lebonyolításában. Együttműködésüknek köszönhetően a válság kezelését célzó intézkedések kidolgozásánál a jegybank vezetői több ezer vállalat válaszait ismerhették meg.
Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését. Annak érdekében, hogy a felmérés széles körben lefedje a hazai vállalati szektor aktuális helyzetét és várakozásait, ezúttal is szeretnénk közreműködésüket kérni a felmérés lebonyolításában.
A mellékelt kísérőlevélben az Önökkel kapcsolatban álló vállalatok illetékes munkatársait ösztönözzük a levélben elérhető rövid kérdőív kitöltésére 2021. április 30-ig.
[Kiemelés tőlem -> https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU ]
Köszönjük szíves együttműködésüket!
Üdvözlettel,
BAKSAY GERGELY – KÖZGAZDASÁGI ELEMZÉSEKÉRT ÉS VERSENYKÉPESSÉGÉRT FELELŐS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ


 2. Felkérés a 2021-27-es uniós fejlesztéspolitikai ciklus Partnerségi Megállapodásának, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének további véleményezésésre

Mellékelten küldjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) köszönő levelét és ismételt felkérését, a 2021-27-es uniós fejlesztéspolitikai ciklus Partnerségi Megállapodásának, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének további véleményezésére. Részvételünkért az első körös véleményezésben Ágostházy államtitkár úr a legutóbbi (2021. február 26.) NGTT ülésen is köszönetet mondott. A Miniszterelnökség a továbbiakban is számít a véleményünkre, a dokumentumok végleges tartalmának a kialakításához.
A frissített, aktualizált dokumentumok a www.palyazat.gov.hu  oldalon továbbra is elérhetőek és a vélemények is megadhatók ezen a web-helyen.
Köszönettel, üdvözlettel:
Perlusz László – főtitkár – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)


3. Az újraindítással kapcsolatos vállalkozói álláspont kialakítása

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) Gazdasági Oldal elnöke – Dr. Parragh László – a jövő héten kedden egyeztetést tart a gazdaság újraindításával kapcsolatos vállalkozói szempontokról. Indító anyaguk a mellékletben olvasható (NEM NYILVÁNOS).
Várom szíves véleményüket a témában – mellékelt anyag és az aktuális piaci helyzet alapján -, hogy megfelelően képviselhessem szövetségünk álláspontját!
Segítő együttműködésüket előre is nagyon köszönöm!
Perlusz László – főtitkár – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
Tel.: (+36-1) 414-2181; (+36-1) 414-2182
Mob.:(+36-70) 967-4500
Fax: (+36-1) 414-2180
perlusz.laszlo@vosz.hu


4. A személyre szabott vállalkozói információs portál (kormányzati)

A VALI.hu – a személyre szabott vállalkozói információs portál – célja a társas vállalkozások számára gyors, hiteles és személyre szabott információk biztosítása a vállalkozásokat leginkább érdeklő témakörökben.
A honlap üzemeltetője: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. – Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-980439
Tájékozódjon a vállalkozása számára elérhető támogatásokról, hitelekről, képzési és szakértői szolgáltatásokról -> www.vali.hu

Húsvét – 2021

Kellemes húsvéti ünnepet és meghitt családi körben eltöltött minőségi időt kíván Önnek és szeretteinek a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete! 

Adományokból konkrétumok

Beteg- és műtőtextília a vállalkozók adományából

December utolsó napjaiban adott át a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete 1,5 millió forint adományt a Bugát Pál Kórház Alapítványnak. A kórház kérésére ebből az összegből a betegellátáshoz nélkülözhetetlen textíliát vásárolt az alapítvány. A tekintélyes mennyiségű áru a napokban már ki is került a fekvőbeteg osztályokra illetve az intenzív ellátásba.

Weisz Péter főigazgató elmondta:   – A járvány idején nagyon sok tárgyi és pénzbeli segítség érkezett és érkezik a kórházba, ezek közül is kiemelkedik a vállalkozók egyesületének adománya. A betegellátás szigorú higiéniás követelményeinek biztosításához nyújt óriási segítséget a most beszerzett  textília.

_M2G0090 as Smart Object-1.jpg

Adományból defibrillátor

Megérkezett és már a betegellátást szolgálja az új defibrillátor a Bugát Pál Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A hordozható készüléket a Bugát Pál Kórház Alapítvány vásárolta abból az adományból, melyet az előző évi városbál bevétele biztosított.

A defibrillátor monitorral, felnőtt-, és gyermek tappancsokkal és számos egyéb kellékekkel rendelkezik, melyek nagyban segítik majd az osztály munkáját. Az életmentő készülék hordozható, ha szükséges a szakrendelőben vagy az intézmény külső területén is biztonsággal használható.

sbo defibrillátor_1.jpg
Somfai Zoltánné SBO főnővér
sbo defibrillátor_2.jpg
Dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes