HIPA +1% – Lehetséges célok

Korábbi levelünk nagyon messzire eljutott, és ebből fakadóan megnőtt azok megkereséseinek a száma is, akik támogatásunkat kérik.

Összegyűjtöttünk pár lehetséges támogatandó célt. 


Gyöngyösi Felsőoktatásért Alapítvány

Megismerve a Mátraaljai Munkadók Egyesülete véleményét és javaslatát az 1%-os iparűzési adó kedvezménnyel történő civil szervezetek, egyesületek közvetlen támogatását illetően, úgy gondoljuk, hogy alapítványunk célja és tevékenysége a városban és a térségben a fejlődést szolgája, így kérjük, hogy az egyesületi tagok közül, akiknek módja, lehetősége van források felszabadítására, közvetlenül támogassa alapítványunkat.  Megkereső levelem mellékelten csatolom.

Köszönettel és üdvözlettel: Dr. Bujdosó Zoltána, kuratórium elnöke

További információ: Gyöngyösi Felsőoktatásért Alapítvány – adjukossze.hu


Érkeznek a felajánlások a vállalkozóktól –  Bugát Pál Kórház Alapítvány

A Bugát Pál Kórház Alapítvány számláján sorra jelennek meg a helyi vállalkozóktól érkező befizetések. Mint ismert a kormány a Covid járvány negatív gazdasági hatása miatt megfelezte az iparűzési adót, hogy ezzel segítse a vállalkozásokat.  A helyi cégtulajdonosok dönthetnek úgy, hogy befizetik a helyi iparűzési adó teljes összegét az önkormányzat számlájára.  De dönthetnek úgy is – ha tehetik – hogy helyi ügyeket, célokat, rendezvényeket, közhasznú kulturális-, gyermek-, szociális-, egészségügyi alapítványokat közvetlenül támogatnak. Ez utóbbi esetében a felajánlott összeg azonnal a támogatott rendelkezésére áll, nincs közvetítő szervezet.  A közhasznú Bugát Pál Kórház Alapítvány több, mint két évtizede segíti a kórház gyógyító munkáját, évente több millió forintot fordít a betegellátásra.

További információ: Bugát Pál Kórház Alapítvány – bugatpal.hu


Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány

Szőllősi Magdolna vagyok a Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány elnöke. Segítséget szeretnék kérni Önöktől! A gyöngyösi állatkert a járványügyi szabályok miatt immáron 4 hónapja zárva tart. A belépőjegyek árából tartja fenn magàt  tehát a bevétele 4 hónapja nulla. Kezdjük felélni a tartalékainkat. Tisztelettel kérem Önöket, hogy amennyiben lehetőségeik engedik, támogatásukkal segítsék az állatkert fennmaradását . Köszönöm ha megkeresnek!

Tisztelettel: Szőllősi Magdolna, +36 30 9832-902 

További információ: Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány – gyongyos-zoo.hu


Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökeként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, mint cégvezetőhöz, hogy az iparűzési adó megtakarítás vagy egyéb forrás terhére támogassa az Egyesület közhasznú céljainak megvalósítását, hiszen ezzel hozzájárulna nemcsak a gyöngyösi és mátrai turizmus fejlesztéséhez, a Tourinform iroda működéséhez, hanem közvetett módon az önkormányzat által ellátott kötelező és nem kötelező feladatok megvalósításához is.Közhasznú egyesület részére közhasznú tevékenysége támogatására nyújtott támogatás a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény értelmében adománynak minősül, így azt a TAO törvényben meghatározottak szerint adózás előtti eredményt csökkentő tételként lehet figyelembe venni, melyről az egyesület igazolást állít ki, és adományozási szerződés köttetik felsorolva az egyesület alapszabályában megfogalmazott közhasznú célok bármelyikét, mellyel az adományozó a vállalati politikájával egyetértésben azonosulni tud.

Tisztelettel: Benkő Béla, elnök manager@gyongyos-matra.hu+36309522981

További információ: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület –gyongyos-matra.hu


Gyöngyösi Atlétikai Klub

A Gyöngyösi Atlétikai Klub is várja minden lokálpatrióta, sportkedvelő és segíteni tudó ember jószándékát. Támogatási lehetőségek közül az egyik(!) a TAO támogatás, de jelen helyzetben a HIPA +1% is!
Aki tud segíteni, azt nagyon szépen megkérném, hogy segítse az Öltözőház beruházását azzal, hogy az adóját a GYAK számára ajánlja fel!
Természetesen ezen kívül is a legapróbb támogatást, felajánlást is szívesen fogadja a klub. (Támogatói csomag.)

Köszönettel: Bezzegh Attila, +36 20 216 5659

További információ: Gyöngyösi Atlétikai Klub – adjukossze.hu


MÁTRA MÉDIA KULTURÁLIS EGYESÜLET – MaxiRádió

A Mátra Média Kulturális Egyesület közhasznú, nonprofit civil szervezetként üzemeltet már hat éve egy közösségi rádiót Gyöngyösön, a MaxiRádiót, amely a szórakoztatás mellett igen jelentős mértékben közérdekű, közszolgálati információkkal látja el hallgatóit. Most már lassan két éve egyedüli (!) helyi rádióként.A levelem célja: támogatás kérése – a vállalkozások, társadalmi felelősségvállalás szellemében támogatni kívánt civil kezdeményezésekre, és a közösségért tenni akaró projektekre szánt támogatói keretéből.
Mivel egyesületünk közhasznú projektje egy közösségi média működtetése – mi a támogatásért cserébe különböző médiaszolgáltatásokat tudunk adni!  A rádiós műsor és reklám, vagy közérdekű  – akár állásajánlat témájú – spotok, műsorok közzététele mellett, három éve foglalkozunk közösségi médiára történő videós tartalomgyártással, amely keretei között, igény szerint, professzionális technikával, komolyabb stábot bevonva, akár magas minőségű reklám vagy imázsvideók gyártását is vállaljuk.Rádiónk aktuális akciója reklámspot formában történő megjelenési lehetőségre: A koronavírus okozta korlátozások nyomán kialakult helyzetben megragadt egy szlogen, amit sokat hallottunk!️

SEGÍTSÜNK EGYMÁSON️  úgy, hogy azzal mindenki jól járjon!

Az idei évben a járvány, főleg a kisvállalkozások gazdasági mérlegén erősen nyomot hagyott! Mi civil, nonprofit rádióként is megéreztük ennek hatását! Ezért indítottuk el ezt a kedvezményes hirdetési kampányt, hogy segítsünk egy megfizethető árú hirdetési lehetőséggel! A hirdetőink pedig ezzel segítenek nekünk, hogy mi is tovább működhessünk! (Kampány a csatolmányban!)

Üdvözlettel: Mikola Ferenc Zsolt, elnök, főszerkesztő

További információ: Támogass minket – MaxiRadio


Listánk bővülni fog, megkeresésektől függően.

Húsvét – 2021

Kellemes húsvéti ünnepet és meghitt családi körben eltöltött minőségi időt kíván Önnek és szeretteinek a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete! 

Adományokból konkrétumok

Beteg- és műtőtextília a vállalkozók adományából

December utolsó napjaiban adott át a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete 1,5 millió forint adományt a Bugát Pál Kórház Alapítványnak. A kórház kérésére ebből az összegből a betegellátáshoz nélkülözhetetlen textíliát vásárolt az alapítvány. A tekintélyes mennyiségű áru a napokban már ki is került a fekvőbeteg osztályokra illetve az intenzív ellátásba.

Weisz Péter főigazgató elmondta:   – A járvány idején nagyon sok tárgyi és pénzbeli segítség érkezett és érkezik a kórházba, ezek közül is kiemelkedik a vállalkozók egyesületének adománya. A betegellátás szigorú higiéniás követelményeinek biztosításához nyújt óriási segítséget a most beszerzett  textília.

_M2G0090 as Smart Object-1.jpg

Adományból defibrillátor

Megérkezett és már a betegellátást szolgálja az új defibrillátor a Bugát Pál Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A hordozható készüléket a Bugát Pál Kórház Alapítvány vásárolta abból az adományból, melyet az előző évi városbál bevétele biztosított.

A defibrillátor monitorral, felnőtt-, és gyermek tappancsokkal és számos egyéb kellékekkel rendelkezik, melyek nagyban segítik majd az osztály munkáját. Az életmentő készülék hordozható, ha szükséges a szakrendelőben vagy az intézmény külső területén is biztonsággal használható.

sbo defibrillátor_1.jpg
Somfai Zoltánné SBO főnővér
sbo defibrillátor_2.jpg
Dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes

Ipari Park – Kerékpárút tervek

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Az alábbi két linken találják a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság kerékpárút-tervdokumentációját, melyet múlt héten küldtek el nekünk. Fontosnak tartottuk, hogy megosszuk Tagtársainkkal.

Ahogy azt is fontos hozzátenni: eddig sem a tervek létezését vontuk kétségbe (a tervek kapcsán összehívott egyeztetésekről még a facebook oldalunkon is születtek fényképes beszámolók az elmúlt években), bár a végleges terveket korábban nem, csak most kaptuk meg. 

Elsősorban azt nehezményezzük, hogy 3 év célzott HIPA 10%-felajánlás után sem tudjuk, hogy pontosan mennyit gyűjtöttünk össze, és azt pontosan mire költötték. A célzott felajánlások kapcsán (is) az átláthatóságot hiányoljuk – ahogy korábbi levelünkben is fogalmaztunk.

https://drive.google.com/file/d/15qRRGmPibr-TQ-_mPJQ71lTQEeqjIFeb/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1FKSyQvI_i9ABLAW3oWHyT-quuWmHjAFR/view?usp=sharing

A tervek megosztását az Önkormányzat engedélyezte.

Elnökségi levél Tagjainknak – 2021. február

A levél pdf formátumban:

Honlap-probléma

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Átmeneti problémák adódtak az egyesületi honlappal – sajnos több “láthatatlan” vírustámadás is érte az oldalunkat, így van pár karbantartási feladat, amit el kell végezni.

(tovább…)

MME Juniális 2020 (meghívó Tagjainknak)

Húsvét – 2020

Kellemes húsvéti ünnepet és meghitt családi körben eltöltött minőségi időt kíván Önnek és szeretteinek a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete! 

Koronavírus – 2020

Az “üzenőfal” folyamatosan frissül:


 

2020.04.27.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Levelet kaptunk a Gyöngyösi Atlétika Klub új vezetőségétől – levél a mellékletben ( letöltés -> TAO.docx)

A Gyöngyösi Atlétikai Klub új vezetősége azon dolgozik, hogy a megkezdett és már engedélyezett beruházásokat folytathassa, illetve elkezdhesse.
Ehhez hathatós pénzügyi támogatásra lenne szükségünk, melyre a beadott és elfogadott TAO pályázatunk nyújtana fedezetet.
Szeretném felkérni a tagságunkat arra, hogy ne az államnak, a közös kasszába fizessék be az adójukat, hanem a GYAK részére, hogy ezzel is városunk fejlődését erősítsük!
Segítségedet előre is köszönöm!

Köszönettel:
Bezzegh Attila


 

2020.04.12.

Elektronikus szerződés-aláírás:

Tisztelt Tagtársak!

Sokunknak okozhat gondot, hogy bármilyen szerződést, okiratot alá kellene írnia a szerződő feleknek, az többnyire személyes találkozással jár. Éppen ezért szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindez megoldható elektronikus módon is – személyes jelenlét nélkül is, csupán a feleknek rendelkezniük kell magyarorszag.hu-n ügyfélkapus belépéssel. Ennek még az is az előnye, hogy az aláírás mellett nem szükséges tanúkat is szerepeltetni.   Az alábbiakban összefoglaltam, hogy hol és hogyan működik – használjátok belátásotok szerint.

 

Az Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés (AVDH) a hitelesítés egyik legegyszerűbb módja.

 

Az AVDH jó ideje szerves része a https://magyarorszag.hu portálnak. A baloldali főmenüben a pajzs ikonnál a HITELESÍTÉS szöveg szerepel. Odakattintva máris lehet okiratokat hitelesíteni (bejelentkezés után).

Az AVDH által előállított Igazolásban 2019.08.21. óta a hitelesítő személy viselt neve és e-mail címe helyett a természetes személyazonosító adatai (születési név, anyja neve, születési helye, születési ideje) jelennek meg, ezáltal pontosabban meghatározva a hitelesítő személyt.

 

Az AVDH-ról itt is lehet olvasni:

https://regi.ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/avdh.html

 

Innen kiindulva, még a régi AVDH alkalmazást lehet használni, ahol az igazolásban a név mellett csak az e-mail cím szerepel, ezért javasoljuk a lenti elérésen lévő új verziót használni.

 

Az AVDH használata röviden:

Megtalálhat a magyarorszag.hu-n, ott a pajzs ikon a bal oldalon. 

 

Üdv.:

Angeli László

Ügyvezető Igazgató

MátraCOMP Kft.

3200 Gyöngyös

Vármegyeház tér 1.

Mobil: +36 30 935-3091


 

2020.04.09.

A Radír Reklám szeretné jelezni Tagtársaink felé, hogy a megváltozott körülmények között hogyan és miben lehet rájuk számítani:

Online ügyintézés

Áremelés nélkül

Grafikai tervezés

Reklámkivitelezés

1-2-3 napos határidő

Kártyás, banki fizetés

Kiszállítás, csomagküldés

Biztonságos átadás-átvétel

Pandémiás védelem

Öko 2020 program

Nagy Róbert Károly, Ügyvezető, tulajdonos – Radír Reklám Kft.
Mobil: +36703123488
Iroda: +36205566555/4646
Cím: 3200 Gyöngyös, Dózsa Gy. u. 6.
www.radir.hu

 

ALMAVIRÁG ÖSSZEFOGÁS ajánlata MASZKok kapcsán:
Mellékletért kattints IDE.
Az Almavirág Szociális Szövetkezet MASZKOK gyártásába fogott, amit jelenleg 500Ft/db áron tudnak biztosítani az érdeklődőknek! Újrahasználható, mosható maszkok ezek.
Nagyon komoly működési gondokkal küzd az Almavirág Tagtársunk, minden megvásárolt maszk hatalmas segítség nekik a jelen helyzetben!

“Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”
Széchenyi István

Alapító/Titkár/Kapcsolat:
Aradi Mária
06704284489
www.kincsesbarlang.hu
www.oriasvirag.hu


 

2020.04.06.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Takarítók Boltja a Koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel, a Gyöngyös és környékbeli lakosoknak, bevezeti házhoz szállítási szolgáltatását! A Takarítók Boltja immár 18 éve szolgálja ki tisztítószerekkel, takarítóeszközökkel, higiéniai papírokkal a Vásárlókat.    

Adja le rendelését a +36203208396 vagy a +3637303021 telefonszámokon vagy a rendeles@takaritok-boltja.com címen!

 
További részletek IDE kattintva! 
 

 

2020.03.31.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A MOL minket is, mint MOL nagykereskedőt meghívott a forgalmazók körébe.
Április elején a Diesel DR-nél is elérhetők lesznek a következő termékek:
  • MOL Hygi Fluid 2L fertőtlenítő folyadék és a 
  • MOL Hygi Flow Rapid 2L felület fertőtlenítő folyadék.
Kiszállítást vállalunk!
Üdvözlettel!  Dér G.  
Kontakt:
H-3200 Gyöngyös, Karácsondi u. 38/1
Tel.: (+36) 37/568-568
Fax.: (+36) 37/568-569
E-mail: gyongyos@dieseldr.hu

 


 

2020.03.22.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Kékes Étterem a COVID-19 következtében előállt helyzetben új szolgáltatással áll az Önök rendelkezésére.

Részletekért kérem IDE kattintson.

Aktualitásokért pedig az Kékes Étterem honlapjára.

Tisztelettel:

Mátra Party kft

Kékes étterem

Kóródi István

 


 

2020.03.16.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

 

Nehéz időket élünk – ami a vírus tertjedését, és az ezt követő intézkedéseket illeti. A nyilvánvaló aggodalmak mellett a vállalkozásoknak (is) nehéz idők következnek, a gazdaságra is erősen kiható intézkedések miatt.

Nem szeretnék “tanácsokat” adni, hiszen így is információs túlkínálat van. (a higiénés szabályok betartását pedig evidenciaként szeretném kezelni, semmi értelme külön nekem is kitérni rájuk).

Egy oldalt és egy cikket osztanék csak meg.

 

Amennyiben bármelyik Tagunknak szüksége lenne segítségre, együttműködésre, vagy akár csak kérdése-kérése van, amiben a közösségünk tud segíteni, kérem ne habozzon és hívjon!

(Berzsényi Gergely -> +36 20 991 9182)

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy bízunk egymásban, betartjuk a szabályokat, bízunk a vírusterjedés mielőbbi lecsengésében, és valóban elhisszük: egységben az erő! (és ez alatt most kivételesen nem a személyes interakciókat értem)

A “közösség segít”-re alább találhatnak példát – ki-ki lehetőségeihez mérten tud most segíteni-cselekedni.

 

  1. Angeli László (MátraCOMP Kft.) – HOME OFFICE

Kedves Kollégák!

 A legtöbbünknek komoly kihívást jelent a jelenlegi helyzet. Ugyanakkor nagyon sokuknak lehet segítség a távmunka lehetősége. Ismerve azonban a magyar viszonyokat, arra a legtöbb cég nincs igazán felkészülve. Ezért is fontos, hogy a Microsoft most ingyen, korlátlan felhasználó számmal rendelkezésünkre bocsájtja a távmunkához szükséges szoftvert maximum 6 hónap időtartamra.

 Ezzel az eszközzel csoportmunkát végezhetünk, videó konferenciákat megbeszéléseket indíthatunk gyakorlatilag korlátlan számú résztvevővel és használhatjuk az Office online verziót is.

Mi már több helyen régóta használjuk a Teams-et ilyen feladatok megoldására.

 A szoftverről részletes információt itt találtok: https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-365/business/office-365-enterprise-e1-business-software?activetab=pivot%3aoverviewtab

Ha valakit érdekel, akkor kérem keressen közvetlenül, és intézem a licencek megkapását a Microsoft-tal. Természetesen segítek a használatba vételben is, 2 órás időkeretig teljesen ingyen a tagjainknak.

Üdv.:

Angeli László

Ügyvezető Igazgató

MátraCOMP Kft.

3200 Gyöngyös

Vármegyeház tér 1.

Mobil: +36 30 935-3091

 

  1. Videós segítség az otthoni munkához-tanítsához – HOME OFFICE v. TÁVOKTATÁS

Egyesületünk tagjai között van médiatartalom-szolgáltató is, így ha bárkinek szüksége lenne technikai eszközökre (kamera, fényforrás, hangrögzítő) és az üzemeltetésükhöz szükséges szakemberekre (operatőr, vágó), kérem jelezzék írásban, telefonon! Az igények és a kapacitás függvénye az együttműködés.

Berzsényi Gergely -> +36 20 991 9182

Városbál – 2020 (részletek)

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Bugát Pál Kórház Gyöngyös már sokszor segített rajtunk! Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórházunknak! 
Az idei városbálon összegyűjtött adományból EKG-ket, hordozható defibrillátort, elektromos vágó eszközt és száloptikás bronchoscop-ot tervez vásárolni a gyöngyösi Bugát Pál Kórház. Ehhez szükséges az összefogás és a támogatás. A cél nemes, a teendő egyszerű:

Bugát Pál Kórház Alapítvány
11994600-04400017

https://www.facebook.com/matraaljaimunkaadokegyesulete/videos/545630446162522/

 

Jótékonysági városbál 2020 időpontja: 2020.02.01. (szombat) – 19:00

Helyszíne: Mátra Múzeum Gyöngyös
A Városbál főszervezője Gyöngyös Város Hivatalos Oldala
A Városbál főtámogatója: Mátraaljai Munkaadók Egyesülete
A gasztronómiai élményt a Kékes Étterem biztosítja.
A báli hangulatról a Mátra Művelődési Központ gondoskodik.
A belépőjegy ára: 15e Ft (támogatói jegy: 8e Ft)
(személyesen is megvásárolható: Mátra Művelődési Központban)
Drescode: az esemény alapszínei az ezüst és a marsala bordó