Újraindulás – információk, felmérések

Szeretném ösztönözni minden Tagunkat, hogy a felmérésekben vegyen részt, véleményt-javaslatot-ötletet, saját vállalkozását érintő jobbító-segítő szándékú észrevételét (vagy épp kritikáját) fogalmazza meg, és jutassa el akár az mmegy@mmegy.hu-a, akár közvetlenül az illetékes címre!


1. Felkérés együttműködésre az MNB konjunktúra felmérésében

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy támogatták az MNB munkáját eddigi felméréseink lebonyolításában. Együttműködésüknek köszönhetően a válság kezelését célzó intézkedések kidolgozásánál a jegybank vezetői több ezer vállalat válaszait ismerhették meg.
Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését. Annak érdekében, hogy a felmérés széles körben lefedje a hazai vállalati szektor aktuális helyzetét és várakozásait, ezúttal is szeretnénk közreműködésüket kérni a felmérés lebonyolításában.
A mellékelt kísérőlevélben az Önökkel kapcsolatban álló vállalatok illetékes munkatársait ösztönözzük a levélben elérhető rövid kérdőív kitöltésére 2021. április 30-ig.
[Kiemelés tőlem -> https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU ]
Köszönjük szíves együttműködésüket!
Üdvözlettel,
BAKSAY GERGELY – KÖZGAZDASÁGI ELEMZÉSEKÉRT ÉS VERSENYKÉPESSÉGÉRT FELELŐS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ


 2. Felkérés a 2021-27-es uniós fejlesztéspolitikai ciklus Partnerségi Megállapodásának, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének további véleményezésésre

Mellékelten küldjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) köszönő levelét és ismételt felkérését, a 2021-27-es uniós fejlesztéspolitikai ciklus Partnerségi Megállapodásának, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének további véleményezésére. Részvételünkért az első körös véleményezésben Ágostházy államtitkár úr a legutóbbi (2021. február 26.) NGTT ülésen is köszönetet mondott. A Miniszterelnökség a továbbiakban is számít a véleményünkre, a dokumentumok végleges tartalmának a kialakításához.
A frissített, aktualizált dokumentumok a www.palyazat.gov.hu  oldalon továbbra is elérhetőek és a vélemények is megadhatók ezen a web-helyen.
Köszönettel, üdvözlettel:
Perlusz László – főtitkár – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)


3. Az újraindítással kapcsolatos vállalkozói álláspont kialakítása

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) Gazdasági Oldal elnöke – Dr. Parragh László – a jövő héten kedden egyeztetést tart a gazdaság újraindításával kapcsolatos vállalkozói szempontokról. Indító anyaguk a mellékletben olvasható (NEM NYILVÁNOS).
Várom szíves véleményüket a témában – mellékelt anyag és az aktuális piaci helyzet alapján -, hogy megfelelően képviselhessem szövetségünk álláspontját!
Segítő együttműködésüket előre is nagyon köszönöm!
Perlusz László – főtitkár – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
Tel.: (+36-1) 414-2181; (+36-1) 414-2182
Mob.:(+36-70) 967-4500
Fax: (+36-1) 414-2180
perlusz.laszlo@vosz.hu


4. A személyre szabott vállalkozói információs portál (kormányzati)

A VALI.hu – a személyre szabott vállalkozói információs portál – célja a társas vállalkozások számára gyors, hiteles és személyre szabott információk biztosítása a vállalkozásokat leginkább érdeklő témakörökben.
A honlap üzemeltetője: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. – Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-980439
Tájékozódjon a vállalkozása számára elérhető támogatásokról, hitelekről, képzési és szakértői szolgáltatásokról -> www.vali.hu