HIPA +1% – Lehetséges célok

Korábbi levelünk nagyon messzire eljutott, és ebből fakadóan megnőtt azok megkereséseinek a száma is, akik támogatásunkat kérik.

Összegyűjtöttünk pár lehetséges támogatandó célt. 


  • OKTATÁS:

Gyöngyösi Felsőoktatásért Alapítvány

Megismerve a Mátraaljai Munkadók Egyesülete véleményét és javaslatát az 1%-os iparűzési adó kedvezménnyel történő civil szervezetek, egyesületek közvetlen támogatását illetően, úgy gondoljuk, hogy alapítványunk célja és tevékenysége a városban és a térségben a fejlődést szolgája, így kérjük, hogy az egyesületi tagok közül, akiknek módja, lehetősége van források felszabadítására, közvetlenül támogassa alapítványunkat.  Megkereső levelem mellékelten csatolom.

Köszönettel és üdvözlettel: Dr. Bujdosó Zoltána, kuratórium elnöke

További információ: Gyöngyösi Felsőoktatásért Alapítvány – adjukossze.hu


  • EGÉSZSÉG: 

Érkeznek a felajánlások a vállalkozóktól –  Bugát Pál Kórház Alapítvány

A Bugát Pál Kórház Alapítvány számláján sorra jelennek meg a helyi vállalkozóktól érkező befizetések. Mint ismert a kormány a Covid járvány negatív gazdasági hatása miatt megfelezte az iparűzési adót, hogy ezzel segítse a vállalkozásokat.  A helyi cégtulajdonosok dönthetnek úgy, hogy befizetik a helyi iparűzési adó teljes összegét az önkormányzat számlájára.  De dönthetnek úgy is – ha tehetik – hogy helyi ügyeket, célokat, rendezvényeket, közhasznú kulturális-, gyermek-, szociális-, egészségügyi alapítványokat közvetlenül támogatnak. Ez utóbbi esetében a felajánlott összeg azonnal a támogatott rendelkezésére áll, nincs közvetítő szervezet.  A közhasznú Bugát Pál Kórház Alapítvány több, mint két évtizede segíti a kórház gyógyító munkáját, évente több millió forintot fordít a betegellátásra.

További információ: Bugát Pál Kórház Alapítvány – bugatpal.hu


  • SZÓRAKOZÁS-KULTÚRA:

Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány

Szőllősi Magdolna vagyok a Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány elnöke. Segítséget szeretnék kérni Önöktől! A gyöngyösi állatkert a járványügyi szabályok miatt immáron 4 hónapja zárva tart. A belépőjegyek árából tartja fenn magàt  tehát a bevétele 4 hónapja nulla. Kezdjük felélni a tartalékainkat. Tisztelettel kérem Önöket, hogy amennyiben lehetőségeik engedik, támogatásukkal segítsék az állatkert fennmaradását . Köszönöm ha megkeresnek!

Tisztelettel: Szőllősi Magdolna, +36 30 9832-902 

További információ: Gyöngyösi Állatkertért Alapítvány – gyongyos-zoo.hu


Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökeként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, mint cégvezetőhöz, hogy az iparűzési adó megtakarítás vagy egyéb forrás terhére támogassa az Egyesület közhasznú céljainak megvalósítását, hiszen ezzel hozzájárulna nemcsak a gyöngyösi és mátrai turizmus fejlesztéséhez, a Tourinform iroda működéséhez, hanem közvetett módon az önkormányzat által ellátott kötelező és nem kötelező feladatok megvalósításához is.Közhasznú egyesület részére közhasznú tevékenysége támogatására nyújtott támogatás a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény értelmében adománynak minősül, így azt a TAO törvényben meghatározottak szerint adózás előtti eredményt csökkentő tételként lehet figyelembe venni, melyről az egyesület igazolást állít ki, és adományozási szerződés köttetik felsorolva az egyesület alapszabályában megfogalmazott közhasznú célok bármelyikét, mellyel az adományozó a vállalati politikájával egyetértésben azonosulni tud.

Tisztelettel: Benkő Béla, elnök manager@gyongyos-matra.hu+36309522981

További információ: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület –gyongyos-matra.hu


  • SPORT:

Gyöngyösi Atlétikai Klub

A Gyöngyösi Atlétikai Klub is várja minden lokálpatrióta, sportkedvelő és segíteni tudó ember jószándékát. Támogatási lehetőségek közül az egyik(!) a TAO támogatás, de jelen helyzetben a HIPA +1% is!
Aki tud segíteni, azt nagyon szépen megkérném, hogy segítse az Öltözőház beruházását azzal, hogy az adóját a GYAK számára ajánlja fel!
Természetesen ezen kívül is a legapróbb támogatást, felajánlást is szívesen fogadja a klub. (Támogatói csomag.)

Köszönettel: Bezzegh Attila, +36 20 216 5659

További információ: Gyöngyösi Atlétikai Klub – adjukossze.hu


  • HELYI MÉDIA:

MÁTRA MÉDIA KULTURÁLIS EGYESÜLET – MaxiRádió

A Mátra Média Kulturális Egyesület közhasznú, nonprofit civil szervezetként üzemeltet már hat éve egy közösségi rádiót Gyöngyösön, a MaxiRádiót, amely a szórakoztatás mellett igen jelentős mértékben közérdekű, közszolgálati információkkal látja el hallgatóit. Most már lassan két éve egyedüli (!) helyi rádióként.A levelem célja: támogatás kérése – a vállalkozások, társadalmi felelősségvállalás szellemében támogatni kívánt civil kezdeményezésekre, és a közösségért tenni akaró projektekre szánt támogatói keretéből.
Mivel egyesületünk közhasznú projektje egy közösségi média működtetése – mi a támogatásért cserébe különböző médiaszolgáltatásokat tudunk adni!  A rádiós műsor és reklám, vagy közérdekű  – akár állásajánlat témájú – spotok, műsorok közzététele mellett, három éve foglalkozunk közösségi médiára történő videós tartalomgyártással, amely keretei között, igény szerint, professzionális technikával, komolyabb stábot bevonva, akár magas minőségű reklám vagy imázsvideók gyártását is vállaljuk.Rádiónk aktuális akciója reklámspot formában történő megjelenési lehetőségre: A koronavírus okozta korlátozások nyomán kialakult helyzetben megragadt egy szlogen, amit sokat hallottunk!️

SEGÍTSÜNK EGYMÁSON️  úgy, hogy azzal mindenki jól járjon!

Az idei évben a járvány, főleg a kisvállalkozások gazdasági mérlegén erősen nyomot hagyott! Mi civil, nonprofit rádióként is megéreztük ennek hatását! Ezért indítottuk el ezt a kedvezményes hirdetési kampányt, hogy segítsünk egy megfizethető árú hirdetési lehetőséggel! A hirdetőink pedig ezzel segítenek nekünk, hogy mi is tovább működhessünk! (Kampány a csatolmányban!)

Üdvözlettel: Mikola Ferenc Zsolt, elnök, főszerkesztő

További információ: Támogass minket – MaxiRadio


Listánk bővülni fog, megkeresésektől függően.