Adományokból konkrétumok

Beteg- és műtőtextília a vállalkozók adományából

December utolsó napjaiban adott át a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete 1,5 millió forint adományt a Bugát Pál Kórház Alapítványnak. A kórház kérésére ebből az összegből a betegellátáshoz nélkülözhetetlen textíliát vásárolt az alapítvány. A tekintélyes mennyiségű áru a napokban már ki is került a fekvőbeteg osztályokra illetve az intenzív ellátásba.

Weisz Péter főigazgató elmondta:   – A járvány idején nagyon sok tárgyi és pénzbeli segítség érkezett és érkezik a kórházba, ezek közül is kiemelkedik a vállalkozók egyesületének adománya. A betegellátás szigorú higiéniás követelményeinek biztosításához nyújt óriási segítséget a most beszerzett  textília.

_M2G0090 as Smart Object-1.jpg

Adományból defibrillátor

Megérkezett és már a betegellátást szolgálja az új defibrillátor a Bugát Pál Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A hordozható készüléket a Bugát Pál Kórház Alapítvány vásárolta abból az adományból, melyet az előző évi városbál bevétele biztosított.

A defibrillátor monitorral, felnőtt-, és gyermek tappancsokkal és számos egyéb kellékekkel rendelkezik, melyek nagyban segítik majd az osztály munkáját. Az életmentő készülék hordozható, ha szükséges a szakrendelőben vagy az intézmény külső területén is biztonsággal használható.

sbo defibrillátor_1.jpg
Somfai Zoltánné SBO főnővér
sbo defibrillátor_2.jpg
Dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes