MME Klub – Február (beszámoló)

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A 2018. február 13-án megtartott vállalkozói szakmai fórum eredeti célja a tájékoztatás volt, a nyugdíjas munkavállalók szövetkezeti keretek között történő foglalkoztatásáról.

Szövetkezeti iroda egyelőre NEM nyílik Gyöngyösön, de „Tájékoztató pont” elnevezéssel a gyöngyösi Business-Plaza Kft. irodáját jelölték meg a szervezők (Gyöngyös, Bugát Pál tér 4. 1/4). Itt személyesen is lehet érdeklődni a nyugdíjas foglalkoztatással kapcsolatban (Hevér Tündénél).

Az összes potenciális nyugdíjas munkavállaló és az összes potenciális nyugdíjast foglalkoztató vállalkozás az Abacus Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeten keresztül tudja felvenni a kapcsolatot, oda tud beregisztrálni, ott tud találkozni a kereslet-kínálat. (Az Abacus közérdekű nyugdíjas szövetkezetben való foglalkoztatás előnyei)

Az eredeti tervekkel ellentétben: nem a nyugdíjas foglalkoztatás volt az egyetlen téma a fórumon!

Munkaügy, munkajog, munkavédelem, béren kívüli juttatások, kapcsolt vállalkozások adózása, adóoptimalizálás: ezekben a témákban hallgathattak meg nagyon hasznos, tömör-rövid előadásokat mindazok, akik el tudtak jönni a fórumra. Az elérhetőségeket mindegyik előadó megadta, így a cégvezetők a speciális „problémájukkal” a megfelelő szakértőkhöz tudnak fordulni (elérhetőségek letöltése: Vállalkozói Szakmai Fórum).

Ezek a témák bőven túlmutatnak egy általános könyvelő tudásán, így hasznos lehet bármely cégvezető számára felvenni a kapcsoltot bármelyik szakterület specialitájával.
Preventív jelleggel lehetőség van pl. munkaügyi/ munkavédelmi auditra, vagy akár transzferauditra is (ez a kapcsolt vállalkozások adózásával foglalkozó szakterült).

WP_20180213_16_18_21_Pro WP_20180213_16_22_17_Pro WP_20180213_16_22_26_Pro